De voorbije weken is een aannemer in opdracht van de Geelse Huisvesting gestart met de renovatie van de daken in de wijk Koninkrijk in Morkhoven. In afwachting van een degelijke dakbedekking moesten de bewoners van 10 woningen het stellen met een dunnen roofing. Die overleefde de eerste regenbui niet. Het water sijpelde de voorbije nacht de woningen binnen. Het water blijft in plassen op de platte daken staan.

De brandweer van Herentals moest op één plek het lek/het dak dichten met een zeil.

De bewoners vrezen voor de gevolgen van nieuwe regenbuien.

Hieronder vind je de verontruste brief van de buurtbewoners. Carina Luyten: "Eind september begonnen de reeds lang aangekondigde renovatiewerken in de wijk Koninkrijk Morkhoven. Deze sociale woonwijk is net zoals de Zwarte Braak in Oosterwijk, eigendom van Geelse Huisvesting.

Sinds een week is men begonnen met de afbraak van de daken, tot consternatie van heel wat bewoners worden de werken uitgevoerd door mensen van Russische origine, die geen enkele andere taal machtig zijn.

Tot op heden slechts 1 iemand gevonden die een paar woordjes gebrekkig Engels kan, doch evenmin in staat is om een gesprek te voeren. Groot was onze verbazing toen bleek dat men enkel afbraakwerken deed en een tijdelijke roofinglaag aanbracht, men regenpijpen verwijderde waardoor het water niet meer weg kon vloeien en geen enkel dak afgewerkt werd. Het resultaat laat zich natuurlijk raden...

Bij de eerste regenval gisteren had bijna iedere woning al te kampen met waterlekken en waren er zelfs enkele woningen waarvoor de brandweer is opgeroepen vorige nacht om de problemen op te lossen. Meerdere bewoners namen dus vandaag al contact op met de Geelse Woonmaatschappij, doch werden met een kluitje in het riet gestuurd.

Wij zijn het beu dat er zo met ons gehandeld wordt !

Daarom dat wij ons richten naar de media om deze problemen aan te kaarten. Het is reeds lange tijd zo dat er op de technische dienst van deze maatschappij met de bewoners van de sociaal woonwijken wordt gelachen, dat problemen niet au sérieux worden genomen en dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd omdat er geen verantwoordelijkheden meer worden genomen, men schuift de problemen gewoon door naar een ander.

Er zou iemand beschikbaar zijn tijdens de werken waarbij de bewoners terecht konden bij problemen, doch daar hebben wij nog niets van gezien, terwijl dit toch een dringende noodzaak is wanneer je werkt met arbeiders die geen enkele landstaal machtig zijn.

Het wordt hoog tijd dat woonmaatschappijen als de Geelse, eens op een deftige manier gaan omspringen met hun huurders."

Carina Luyten, in naam van de bewoners van het Koninkrijk Morkhoven

Wordt vervolgd.